Čo by ste povedali na večeru, ktorá sa objaví len v jeden deň na vopred neznámom mieste, neznámom čase, s utajeným menu a úplne cudzími ľuďmi? Všetky informácie sa dozviete až v deň konania večere SMSkou a menu dokonca až priamo na mieste.
Áno…hovoríme o „POP-UP“ večeri – aktuálnom trende v zážitkovej gastronómii, kde v popredí je príbeh a netradičné miesto.
Na takejto večeri sme sa ocitli aj my. Netradičný gurmánsky zážitok v podobe „IRACKEJ POP-UP“ večere v nitrianskom Netradičný gurmánsky zážitok, pripravenej v autentickom duchu irackých špecialít a atmosfére irackej rodiny na čele so srdečnou Maryam, ako i komunite milých a priateľských ľudí. Tí zotreli všetky naše prvotné predsudky a naplno nás vtiahli do jedinečnej atmosféry.
Ani sme netušili koľko chutí v sebe spája taká SAMBUSA. Predjedlo v podobe taštičiek plnených plnkou zo zemiakov, hovädzieho mäsa, cibule, zeleného petržlenu a zmesi korenia. Prekvapilo nás aj hlavné jedlo, kombinácia jedál BIRYANI (ryža s kuracím mäsom, arašidmi, hrozienkami a cibuľou) a DOLMA (zakrúcaný hroznový list plnený zmesou z hovädzieho mäsa, ryže a paradajkovo-cibuľovej omáčky) párovaný 2 druhmi šalátov – JAJEEK (uhorka s bielym jogurtom a cesnakom) a DŽANŽIR (listový šalát s paradajkami a šampiňónmi). Avšak kulinársky zážitok vyvrcholil fantastickou domácou BAKLAVOU, ktorej lahodnú sladkú chuť baklavového sirupu „vyšperkovala“ pražená slaná pistácia.
Či je to jedlom, atmosférou alebo ľuďmi….isté je, že z večere odchádzame unesení s úžasným pocitom plným pozitívnych dojmov nasiaknutých atmosférou podujatia. Nebolo to obyčajné podujatie….ale akcia Občianskeho združenia Mareena, ktoré prostredníctvom takýchto akcií sa snaží vytvárať priateľské prostredie spájajúce Slovákov s cudzincami. V kampani #plnezuby ústredným motívom je „jedlo“. Jedlo ľudí spája a tolerancia dokáže ísť aj cez žalúdok.
Komentáre ()